Tony chocolonely is tot stand gekomen nadat de eigenaar, destijds nog journalist Teun van Keuken, erachter kwam dat in de cacao industrie er veel gebruik gemaakt wordt van (kind)slavernij. Nadat hij zichzelf had aangegeven als chocoladecrimineel (voor het eten van chocola) op het programma keuringsdienst van waarde, besloot Teun het bedrijf ‘Tony chocolonely’ op te zetten. Hierdoor hebben wij nu onder andere de Tony chocolonely chocoladeletters, een echt geschenk met een verhaal.

Geschenk met een verhaal: het verhaal van Tony chocolonely

tony chocolonely chocoladelettersDe chocola van Tony chocolonely staat waarschijnlijk het meest bekend om het unieke uiterlijk. Toen Tony chocolonely voor het eerst chocola op de markt bracht leken de repen op traditionele chocoladerepen. En ze waren niet erg populair.

Nadat Tony chocolonely besloot om de repen op unieke wijze te maken begon de chocola populair te worden. De repen bestaan namelijk uit stukken chocola in verschillende vormen en groottes. Het verschil in de verschillende groottes staat voor het verschil in de cacao industrie, waarbij de arbeiders niks tot weinig krijgen en de directeuren van de grote bedrijven juist erg veel. Hierdoor is het een echt geschenk met een verhaal geworden.

Tony chocolonely chocoladeletters en nog veel meer!

In middels verkoopt Tony chocolonely producten in verschillende landen waaronder Nederland. Hier hebben zij zelfs Tony chocolonely chocoladeletters. In de supermarkten kom je Tony chocolonely chocoladerepen in verschillende soorten, chocolademelk, paaseitjes en zelfs Tony chocolonely chocoladeletters tegen.

Ook kan je via de website gemakkelijk chocola bestellen. Hierbij kan je zelf je eigen ontwerp sturen die vervolgens door Tony chocolonely op de verpakking gedrukt wordt.

Geschenk met een verhaal: te vinden in vele producten!

geschenk met een verhaalAndere geschenken die aan de naam ‘geschenk met een verhaal voldoen zijn geschenken die het milieu bevorderen. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld doppers en groeipapier. Doppers zijn drinkflessen die gemakkelijk schoon te maken zijn, lang mee gaan en gemakkelijk in gebruik zijn. Hierdoor wordt er minder gebruik gemaakt van plastic flessen.

Groeipapier is biologisch afbreekbaar papier dat zaden bevat. Dit papier kan simpelweg in de grond gestopt worden en binnen de kortste keren zullen er planten groeien.

Geschenk met een verhaal: het verhaal van een product!